0
* Sabah kalktığınızda pozitif bir tutum geliştirin
Ne kadar erken kalkarsanız kalkın ya da uyandığınızda ne kadar yorgun olursanız olun, zihninizi olumlu düşünceye yönlendirin. Erken kalkmaktan şikayet etmek size hiçbir şey kazandırmaz. Yatağa dönüp uykuya dalma şansınız yoksa en büyük kurtarıcınız pozitif düşünce olacaktır. İyi bir gün geçireceğinize ikna edin kendinizi.

* Gülümseyin, olumlu düşünün
Gün içinde hoşunuza gitmeyen şeylerle karşılaşsanız da yüzünüzde gülümseme olsun. Ruhsal durumunuz yüzünüze yansıdığı gibi, görünüşünüz de ruh halinizi etkiler. Güzel ve olumlu sözcükler kullanın. Çevrenize mutluluk aşılamaya çalışın. Unutmayın, negatif düşünce de pozitif düşünce de bulaşıcıdır. İnsanlar sizin mutlu, olumlu ve enerjik halinizi gördüklerinde bu onlara da yansır. Böylece sadece kendi gününüzü değil, başkalarının gününü de parlatırsınız.

 * Sevdiğiniz bir şeyler yiyin
Güzel bir kahvaltı yapın. Kakolu ya da çikolatalı bir şeyler atıştırabilirsiniz. Aşırı doldurmamak kaydıyla midenizi mutlu etmek sizi iyi hissettirir. Kahvaltı yapacak vaktiniz yoksa biraz fındık, ceviz, meyve suyu ya da satın alacağınız muzlu süt iyi gider.
* Sizi iyi hissettirecek bir şeyler giyin
Size yakıştığını düşündüğünüz ve içinde rahat ettiğiniz bir şeyler giyin. Güven içinde kapıya yürüyün. İyi göründüğünüzü hissedin. Kambur durmayın, başınız dik olsun; ama insanları kendinizden uzaklaştıracak kadar da kasılmayın.
* Küçük de olsa sizi iyi hissettirecek bir şeyler yapın
İhtiyacı olan birine yardım edin. Çiçeklerinizi sulayın. Yarım bıraktığınız bir işi ya da projeyi tamamlayın. Bir süredir okumak isteyip başlayamadığınız bir kitabı okuyun. Bu, size bir şeyler yapmanın mutluluğunu hissettirecektir. Bu tür faaliyetler, kendinizle barışmanızı ve gurur duymanızı sağlar.
* Kendinizi şımartın
Uzun süredir istediğiniz bir şeyi satın alın. Ucuz bir şey de olsa kendiniz için aldığınız için sizi memnun etmeye yetecektir.
* Günü, güzel düşüncelerle tamamlayın
Gününüz hakkında olumlu düşünce ve izlenimlerle yatağa gidin. Kendiniz ve başkaları için ne yaptığınızı, kimlere iyilik ettiğinizi, kimlerin yaşamını kolaylaştırdığınızı düşünün. Bu, sizi bir sonraki gün için daha iyiye şartlandırır.



Michelle Beckinsale

Yorum Gönder

 
Top